O ALAN GREENSPAN ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!!!Και θα τελειώσει μ’ έναν βίαιο τρόπο!!!

Μετά από την εκτύπωση από το Federal Reserve τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιβιώσει το οικονομικό σύστημα, πολλοί επενδυτές και οικονομικές αυθεντίες έχουν συμπεράνει ότι τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά την διάρκεια του κραχ του 2008 έχουν επιλυθεί. Οι μετοχές βρίσκονται εξάλλου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Αλλά οι μυημένοι βλέπουν το θέμα διαφορετικά. Και αν υπάρχει κάποιο άτομο εκεί έξω, που καταλαβαίνει την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στις εγχώριες και παγκόσμιες υποθέσεις, είναι ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, ο κος Alan Greenspan.

Ως επικεφαλής της πιο ισχυρής κεντρικής τράπεζας του κόσμου για σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι μυημένος για τις εμπιστευτικές συζητήσεις και τις μηχανορραφίες της κυβερνήσεως, που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Ο Greenspan συνάντησε πρόσφατα τον βετεράνο αναλυτή πόρων κο Brien Lundin στο Επενδυτικό Συνέδριο της Νέας Ορλεάνης και μοιράστηκε μερικές από τις σκέψεις του. Σύμφωνα με τον κο Lundin, ο πρώην πρόεδρος της Fed κατέστησε σαφές ότι η κεντρική τράπεζα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα ένα που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο μέλλον.

Τον ρωτήσαμε που πιστεύει ότι θα βρίσκεται η τιμή του χρυσού σε πέντε χρόνια και απήντησε «σημαντικά μεγαλύτερη».
Στην ιδιωτική συνομιλία μας τον ρώτησα για τα εκκρεμή χρέη και για το ότι το φορτίο του χρέους στις ΗΠΑ έχει γίνει τόσο μεγάλο, ώστε θα πρέπει να υπάρξει κάποια νομισματική υποτίμηση.

Ειδικότερα, απήντησε για την εποχή των πολιτικών ποσοτικής χαλαρώσεως και των μηδενικών επιτοκίων από την Fed ότι μπορεί πραγματικά να μην βγούμε από αυτήν χωρίς κάποιο σημαντικό γεγονός στην αγορά…

Απ΄ ό τι μπορώ να ερμηνεύσω, αυτό μπορεί να είναι είτε ένα χρηματιστηριακό κραχ, είτε μια παρατεταμένη ύφεση, η οποία στην συνέχεια θα προκαλούσε άλλο ένα γύρο νομισματικής αναθερμάνσεως της Fed.

Σκέφτεται ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί και ότι δεν μπορούμε να βγούμε από αυτή την εποχή της εκτυπώσεως χρήματος χωρίς κάποιες συνέπειες – και μάλιστα πολύ σοβαρές – και ότι ο χρυσός θα επωφεληθεί από αυτές.
Αν στην πραγματικότητα παρατηρούμε άμεσα ένα σημαντικό γεγονός στην αγορά, όπως ο Alan Greenspan στην συνέχεια προτείνει, η διατήρηση του πλούτου πρέπει να αποτελέσει μία βασική αρχή της κάθε στρατηγικής ετοιμότητας για να βαδίσουμε στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Γκρίνσπαν, κάπως ειρωνικά, ήταν ένας υποστηρικτής του χρυσού και του σταθερού σε αξία χρήματος, πριν από τον διορισμό του ως προέδρου της Fed. Και ακόμα και αν δεν το συζητούσε πολύ κατά την διάρκεια της θητείας του, δηλώνει πλέον ενεργά ότι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τον χρυσό σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τιμών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η εκτίμησή του είναι πιθανό να βασίζεται στις ανησυχίες για το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο, όπως ο Lundin σημειώνει, είναι περισσότερο από πιθανό να δοκιμαστεί από μια υποτίμησή του σε κάποιο σημείο στο μέλλον.
Το τέλος πρέπει να έρθει κάποια στιγμή…Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη:

Σε κάθε αγορά, που είναι τόσο μονόπλευρη, που επιταχύνεται τόσο γρήγορα, αυτή η τάση θα τελειώσει…
Και θα τελειώσει πιθανότατα μ’ έναν αρκετά βίαιο τρόπο.
Και αν ο χρυσός ανέβει ως αποτέλεσμα, το ίδιο θα ανέβουν και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, που αφορούν στους φυσικούς πόρους στους τομείς της ενέργειας και των ορυχείων.

Αυτό στο οποίο καταλήγω είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για να επιβιώσει το λειτουργικό σύστημά μας, θα έχουν πάντα αξία, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μια κατάσταση , όπου το δολάριο ΗΠΑ τυχαίνει να συντρίβεται.
Το Ουράνιο για παράδειγμα, δίνει ενέργεια στο 20% των σπιτιών της Αμερικής, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πάντα απαραίτητος φυσικός πόρος, ανεξάρτητα από το πως συμπεριφέρεται το δολάριο.

Οι εκτιμήσεις του Lundin συμφωνούν με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Uranium Energy Corp, του κου Amir Adnani, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι μπορούμε κάλλιστα να δούμε μιαμ «ανάσταση» της τιμής του ουρανίου και των άλλων φυσικών πόρων, όπως ο χρυσός.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το πετρέλαιο και για τους πόρους τροφίμων.
Θα έχουν πάντα αξία, ανεξάρτητα από το αν το δολάριο είναι ισχυρό ή καταρρέει βίαια υπό την επίδραση του βάρους του.

Έτσι, όταν εξετάζουμε τρόπους για την διατήρηση του πλούτου και για να απομονώσουμε τους εαυτούς μας από την επερχόμενη καταστροφή του νομίσματός μας, πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο κατοχής υλικών περιουσιακών στοιχείων. Για κάποιους αυτό σημαίνει αποθήκευση τροφίμων και για άλλους προμήθειες, σε αναμονή της εμφανίσεως του γεγονότος στην αγορά, όπως ισχυρίζεται ο Greenspan, που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις ροές πιστώσεων και την παράδοση των βασικών εμπορευμάτων.

Για τους άλλους, που μπορεί να κατέχουν σήμερα μετοχές, κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ ή και μετρητά, η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου τους με καλά διοικούμενες εταιρείες που βασίζονται σε φυσικούς πόρους, δεν θα διατηρήσει μόνο τον πλούτο κατά την διάρκεια της μεταβλητότητας των τιμών συναλλάγματος, αλλά θα δημιουργήσει και πλούτο, καθώς η αξία των πραγματικών, υλικών περιουσιακών στοιχείων θα αυξάνεται.

Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι ουσιαστικά ο αρχιτέκτονας και ο υπεύθυνος για την εγχώρια νομισματική πολιτική σε τέσσερις πρόεδρους των ΗΠΑ, λέει τώρα ότι ένα σημαντικό γεγονός της αγοράς θα λάβει χώρα, όταν η Fed θα αναγκασθεί τελικά να αποχωρήσει από την νομισματική χαλάρωση και τις πολιτικές των μηδενικών επιτοκίων.

Εσείς, είστε έτοιμοι για εκείνη την ημέρα;;

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications