Αερόχημα-ψαράς που γίνεται και καμικάζι!Τηλεκατευθυνομενο Drone τετρακοπτερο
Αερόχημα-ψαράς που γίνεται και καμικάζι!

Μία πρωτότυπη λύση για την παρεμπόδιση της πτήσης τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροχημάτων υπεράνω εγκαταστάσεων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προτείνει η γαλλική εταιρία MALOU (Mission Aerienne Legere a Organisation Unique) Tech.

Η λύση ονομάζεται Interceptor MP200 και κατά βάση πρόκειται για ένα υψηλής ταχύτητας και ευκινησίας μη επανδρωμένο αερόχημα με έξι έλικες το οποίο με τη βοήθεια ενός δικτύου καταδιώκει και... «ψαρεύει» τους παραβάτες της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων που για την προστασία από τρομοκρατικές επιθέσεις έχει θεσπιστεί πέριξ όλων των εγκαταστάσεων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν «συλληφθεί» τότε το Interceptor MP200 ως καθαρόαιμος καμικάζι το καταστρέφει πέφτοντας πανω του! Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροχημάτων κατά των πυρηνικών σταθμών ενέργειας η Γαλλία προκήρυξε διαδικασία βάσει της οποίας ζήτησε από επιστημονικά ινστιτούτα και εταιρίες να αναπτύξουν μεθόδους για τον εντοπισμό και παρακολούθηση μη επανδρωμένων αεροχημάτων αλλά και του σημείων τηλεχειρισμού τους, την ανάλυση και ιχνηλάτηση της πορείας τους και σε τελική φάση την παροδική ή οριστική εξουδετέρωση τους με τις ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

Η ημερομηνία υποβολής προτάσεων παρήλθε και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν ικανοποιούνται οι φιλόδοξοι στόχοι της προκήρυξης. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η MALOU Tech αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη διαδικασία. Κατά τον Philippe Dubus, επικεφαλής της MALOU Tech, «πρόκειται για ζήτημα τεχνολογίας και όχι αεροναυτικής. Μέσα σε 18 μήνες οτιδήποτε προταθεί θα έχει απαξιωθεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications