Το «Σινικό Τείχος» που χτίζει τη Σαουδική Αραβία για να κρατήσει έξω απο αυτό το ισλαμικό κράτος
Το «Σινικό Τείχος» που χτίζει τη Σαουδική Αραβία για να κρατήσει έξω απο αυτό το ισλαμικό κράτος

Η Σαουδική Αραβία χτίζει ένα τείχος 600 μιλίων κατά μήκος των συνόρων της με το Ιράκ, σε μια προσπάθεια να απομονώσει το χάος που καταπίνει τους γείτονές της.

Οι Σαουδάραβες χτίζουν ένα "Σινικό Τείχος" 600 μίλια(mi) = 965.606 χιλιόμετρα(χλμ). Με συνδυασμό ένα χαντάκι για να διαχωρίσει τη χώρα από το Ιράκ στα βόρεια.

Μεγάλο μέρος της περιοχής της ιρακινής πλευράς ελέγχεται τώρα από το ISIS, η οποία αναφέρεται στην άλωση της Σαουδικής Αραβίας, το σπίτι των Δύο Ιέρων Τζαμιών, στη Μέκκα και την Μεδίνα, ειναι ως βασικός στόχος.

Η πρόταση είχε συζητηθεί από το 2006, του ιρακινού εμφυλίου πολέμου, αλλά το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, μετά την εισβολή του ISIS σε ένα μεγάλο μέρος της δυτικής και βόρειας χωράς.

Η περιοχή των συνόρων περιλαμβάνει τώρα πέντε επίπεδα με σκοπιές, κάμερες νυχτερινής όρασης και ραντάρ.

Έστειλαν επίσης 30.000 επιπλέον στρατιώτες στην περιοχή.
η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να προφυλάξει τα σύνορα. Παρά τη δυσκολία, η χώρα είναι σχετικά ανοιχτή στα γύρω μουσουλμανικά έθνη, ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν των Προσκυνητών, όταν προσκυνητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Μέκκα και την Μεδίνα.

Ωστόσο, αυτό αλλάζει.
Έχει δημιουργήσει επίσης ένα φυσικό εμπόδιο κατά μήκος τμημάτων της πάνω από 1.000 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Υεμένη προς το νότο.

Η επίθεση την περασμένης εβδομάδας έκανε τους Σαουδάραβες να ελπίζουν ότι θα αποφύγουν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα. Τρεις συνοριοφύλακες, συμπεριλαμβανομένης της General Oudah al-Belawi, διοικητής των συνόρων επιχειρήσεις στην βόρειο Σαουδική Αραβία, σκοτώθηκαν.Σκοτώθηκαν επίσης και οι τέσσερις επιτιθέμενοι.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications