Η μούμια με τα τατουάζ και η «κατάρα» της που… προκαλεί σεισμούς και πλημμύρες

Οι δοξασίες και οι προλήψεις καλά κρατούν στη Σιβηρία, όπου γέροντες του Κιν Αλτάι ζητούν να επιστραφεί στον τόπο όπου βρέθηκε πριν από 21 χρόνια μια μούμια 2.500 ετών που ανήκε σε κάποια νεαρή πριγκίπισσα,καθώς θεωρούν ότι το γεγονός ότι την μετακίνησαν ευθύνεται για τις πλημμύρες και τους σεισμούς που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Η πριγκίπισσα των πάγων ή μούμια με τα τατουάζ, όπως είναι γνωστή, είχε βρεθεί πριν από 21 χρόνια ανάμεσα σε πάγους, σε ένα υψηλό οροπέδιο στην καρδιά της νοτιοδυτικής Σιβηρίας.

Εκεί, στα λιβάδια που εκτείνονται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων στα Ορη Αλτάι, στην ανασκαφή του Νοβοσιμπίρσκ, είχε βρεθεί ένα ολόκληρο και μάλιστα πολύ ιδιαίτερο μαυσωλείο και κάπου εκεί, ανάμεσα στους πάγους και η μούμια της νεαρής γυναίκας.

Μάλιστα, η μούμια με τα τατουάζ είχε αναδειχθεί ως μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.

Η πριγκίπισσα υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 25 και 28 ετών, περίπου όταν έχασε τη ζωή της, πιθανότατα από καρκίνο. Ωστόσο, οι επιστήμονες, είναι σίγουροι ότι πριν πεθάνει είχε και μια πτώση από άλογο που της προκάλεσε διάφορα σπασίματα. Οσον αφορά το ύψος υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνούσε τα 1,62 μέτρα.

Σε κοντινή απόσταση από την μούμια της νεαρής είχαν βρεθεί οι σοροί δυο άλλων ανδρών, ενώ γύρω από την «πριγκίπισσα των πάγων» ήταν θαμμένα έξι άλογα, τα οποία θα την συνόδευαν στον άλλον κόσμο.

Σύμφωνα με τις αρχαίες πεποιθήσεις, όπως σημειώνει η εφημερίδα Siberian Times, η παρουσία της νεκρής πριγκίπισσας στον ταφικό θάλαμο, υποδήλωνε την «απαγόρευση της εισόδου στο βασίλειο των νεκρών».

Οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει, επίσης κτερίσματα κατασκευασμένα από τσόχα, ξύλο, χαλκό και χρυσό και μια πέτρινη πλάκα πάνω στην οποία έκαιγαν κόλιαντρο.

Επίσης, είχαν βρεθεί ρούχα και άλλα υπάρχοντα της νεκρής από τα οποία οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να σχηματίσουν μια εικόνα για τη… μόδα της εποχής αλλά και για την ομορφιά της νεκρής.

Η νεκρή φορούσε, ένα μακρύ πουκάμισο από μετάξι Κίνας και παπούτσια δερμάτινα σαν μπότες με ιδιαίτερη διακόσμηση.
Ρούχα από μετάξι Κίνας έχει βρεθεί μέχρι στιγμής μόνο σε βασιλικούς τάφους των Παγίρκ και δεδομένου ότι ήταν πιο ακριβό και από το χρυσό, προφανώς η νεκρή είχε και κάποια ιδιαίτερη θέση και προέρχονταν από μια εύρωστη οικογένεια.

Το κεφάλι της ήταν τελείως ξυρισμένο και φορούσε μια περούκα από μαλλιά αλόγου στην οποία είχε στερεωθεί και ένα γλυπτό από ξύλο που απεικόνιζε ένα ελάφι.

Η πιο συναρπαστική ανακάλυψη, όσον αφορά τη νεκρή, όμως, ήταν οι «ζωγραφιές» στο σώμα της, με πολλούς παρατηρητές να επισημαίνουν τις ομοιότητες με τα σύγχρονα τατουάζ. Στον αριστερό της ώμο υπήρχε ένα φανταστικό μυθολογικό ζώο, ενώ στον καρπό της το στόμα ενός πάνθηρα και το κεφάλι ενός ελαφιού.

Η «πριγκίπισσα του Ουκόπκ», όπως αλλιώς είναι γνωστή η «μούμια με τα τατουάζ» το μεγαλύτερο διάστημα των δύο τελευταίων δεκαετιών βρισκόταν σε ένα επιστημονικό ινστιτούτο στο Νοβοσιμπίρσκ και πριν μερικά χρόνια μεταφέρθηκε στο Εθνικό Μουσείο Gorno-Altaisk.

Ωστόσο, οι γέροντες του Κιν Αλτάι, ζητούν να επιστρέψει στο οροπέδιο Ουκόπκ και να θαφτεί ξανά εκεί όπου βρέθηκε για να «σταματήσει η οργή της, η οποία προκαλεί πλημμύρες και σεισμούς». Ολα αυτά γιατί οι γέροντες υποστηρίζουν ότι οι χειρότερες πλημμύρες και οι σεισμοί που έχουν πλήξει την περιοχή οφείλονται στο γεγονός ότι έχει διαταραχθεί η «ηρεμία» της.

Μάλιστα, έχουν ήδη διεξαχθεί τα πρώτα σχέδια για το πού θα τοποθετηθεί η μούμια της πριγκίπισσας με τα τατουάζ με κατασκευή μαυσωλείου και άλλα ανάλογα κτίσματα.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications