ο θεός ήλιος Όσιρις

Ο Όσιρις ή ο ήλιος τώρα λατρεύτηκε σε όλο τον κόσμο; Αν και οι άνθρωποι με διαφορετικά ονόματα, τον ονόμασαν και τον λάτρεψαν άλλοτε στο πρόσωπο του Μίθρα των Περσών ή των Βραχμάνων της Ινδίας ή του Βάαλ ή του Αδώνιδος των Φοινίκων, ή του Απόλλωνα των Ελλήνων ή του Οντίν από τη Σκανδιναβία.

Ο Όσιρις ήταν διαδοχικά ο θεός του Νείλου, ήταν ο ζωοδότης, ήταν ο θεός ήλιος, ο θεός της δικαιοσύνης και της αγάπης και τέλος, ο αναστημένος θεός που κυβέρνησε στη μετά θάνατον ζωή .

Ο πιο δημοφιλής μύθος για τον Όσιρι ήταν του Αναστάσιμου θεού. Σκοτώθηκε από τον Σετ τον θεό του σκότους, αλλά ο Όσιρις αναστήθηκε και πήγε να ζήσει σε υψηλά επίπεδα. Ο Όσιρις έγινε η πρώτη από μια μακρά σειρά των αναστηθέντων θεοτήτων του Ταμούζ, του Μίθρα, του Χριστού. Κάθε άνοιξη η ζωή του Όσιρι επανερχόταν.

Εκτός από τα πολυάριθμα αιγυπτιακά κείμενα και τα γραπτά του Ηρόδοτου και του Πλούταρχου, μία αρχαία πηγή για πληροφορίες σχετικά με τον Όσιρι και άλλες αιγυπτιακές θεότητες είναι ο Διόδωρος ο Σικελιώτης (90-21 π.Χ.), σύγχρονος του Ιούλιου Καίσαρα Έλληνας που διέμενε στην Σικελία.

Στο βιβλίο του Περί Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, ο Διόδωρος ο Σικελιώτης δηλώνει κατ 'αρχάς ότι ο Όσιρις είναι ο ήλιος και το φεγγάρι ή Ίσιδα.

Ο Διόδωρος αναφέρει ότι ο Όσιρις "υπήρχε σε όλο τον κατοικημένο κόσμο," φέρνοντας μαζί του τον πολιτισμό και το αμπέλι, καθώς επίσης και την μπύρα. Ο Όσιρις στη συνέχεια επέστρεψε στην Αίγυπτο, φορτωμένος με δώρα από "κάθε χώρα", και θεοποιήθηκε μετά το θάνατό του.

Σε μια επιτύμβια στήλη που χρονολογείται από τον 18η Δυναστεία (1570-1070π.Χ.) εμφανίζεται ένας ύμνος προς τον Όσιρι που, αναφέρει:

Εσύ έχεις κάνει αυτή τη γη με το χέρι σου, και τα νερά της, και τους ανέμους τους, τα βότανα, όλα τα βοοειδή της, όλα τα φτερωτά πουλιά της, όλα τα ψάρια της, όλα τα ερπετά, καθώς και όλα σαρκοβόρα όντα. Οι ομοιότητες μεταξύ της διόδου αυτής, όπως μεταφράζεται και η βιβλική αφήγηση της δημιουργίας γραπτή αιώνες αργότερα είναι εντυπωσιακά. Στη Γένεση (1:24), " Θεός " δημιουργεί τη γη και λέει:Αφήστε τη γη να φέρει στο προσκήνιο πλάσματα που ζουν σύμφωνα με τα είδη τους? Βοοειδή και τα ερπετά και θηρία της γης κατά τα είδη

Είναι σαφές ότι ο Όσιρις ήταν ο Ύψιστος Θεός της Δημιουργίας, που αντιστοιχεί στον Κύριο. Πράγματι, μια φοινικική επιγραφή που επικαλείται τον Όσιρι τον αναφέρει ως Ελόχ που είναι το όνομα που χρησιμοποιείται από τις δέκα φυλές του Ισραήλ για τα Ελοχίμ των δύο φυλών η Εβραϊκή λέξη «Ελοχίμ», είναι ένας όρος στον πληθυντικό, που χρησιμοποιείται πάνω από 2600 φορές στην εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη, που μεταφράζεται συνήθως ως «Θεός» στον ενικό.

Έτσι, στον μύθο του Όσιρι που πεθαίνει και ανασταίνεται, χιλιετίες πριν από τη χριστιανική εποχή θα στηριχθεί ο θεός με τους δώδεκα μαθητές, ο Ιησούς Χριστός ως μία σχεδόν πανομοιότυπη μυθική νέα έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς Όσιρι, η ιστορία του οποίου ήταν γνωστή από τα εκατομμύρια των προσκυνητών για χιλιάδες χρόνια στην ίδια ακριβώς περιοχή στην οποία προέκυψε και ο χριστιανικός μύθος.

ο Ήλιος «γεννήθηκε» στις 25 Δεκεμβρίου.τα Χριστούγεννα είναι απλά μια ειδωλολατρική γιορτή με ένα νέο όνομα, όπως άλλωστε είναι όλες οι χριστιανικές γιορτές.Το Πάσχα είναι μια ειδωλολατρική γιορτή . Περίπου 25 Μαρτίου, η παλαιά σταθερή ημερομηνία για το Πάσχα, ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού το κριάρι ή αρνί. Σε αυτό το διάστημα οι πρόγονοί μας θυσιάσουν αρνιά, επειδή πίστευαν ότι αυτό θα κατευνάσει τους θεούς,.λάτρευαν το ήλιο διότι η ζέστη και το φως του είχε προφανή ρόλο στο να εξασφαλίσει πλούσια σοδειά.Ομοίως, η Αγία Γραφή με διαφορετικό τρόπο σε χριστιανούς ή Εβραίους πιστούς.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications