Φόβοι για παγκόσμια εξάπλωση του φονικού ιού έμπολα - Η Ελλάδα θα θωρακίσει τα σύνορά της;

Παγκόσμια διάσταση φαίνεται ότι παίρνει η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού έμπολα. Στην Αφρική ήδη η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη και οι εκεί κυβερνήσεις ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Πολύ χειρότερα ακόμη, ο ιός αυτός μπορεί να εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες Ηπείρους. Έπειτα από τον εντοπισμό δύο ύποπτων περιστατικών στη Βρετανία,

που τελικώς δεν ήταν κρούσματα της ασθένειας, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ ανέφερε, ύστερα από επείγουσα συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων ότι ο ιός είναι μια απειλή για τη Βρετανία και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Από την πλευρά του ο Μπαρτ Γιάνσενς από την οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα ανέφερε ότι η επιδημία στην Αφρική είναι εκτός ελέγχου. Η επιδημία αυτή είναι άνευ προηγουμένου. Η κατάσταση χειροτερεύει και δεν είναι σε καμία περίπτωση ελεγχόμενη ανέφερε ο ειδικός και συνέχισε:

Εάν δεν έχουμε σύντομα βελτίωση τότε ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο έμπολα και σε άλλες χώρες είναι υπαρκτός . Η ανησυχία για την εξάπλωση του ιού έγινε ακόμα πιο έντονη όταν επιβεβαιώθηκε ότι ο Αμερικανός Πάτρικ Σόγιερ, σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Λιβερίας, ταξίδεψε με αεροπλάνο ενώ νοσούσε από τον ιό, που τελικά τον σκότωσε όταν έφτασε στο Λάγος. Οι Αρχές της Νιγηρίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους 30.000 ανθρώπους οι οποίοι ταξίδευαν την ίδια ημέρα με τον Αμερικανό και μπορεί να είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) 672 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στη Δυτική Αφρική το τελευταίο εξάμηνο. Η επιδημία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο από τη νοτιοανατολική Γουινέα και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Τα συμπτώματα της άκρως μεταδοτικής ασθένειας περιλαμβάνουν διάρροια, εμετούς και αιμορραγία, εσωτερική και εξωτερική, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί καμία θεραπεία ή εμβόλιο για την καταπολέμησή της.

Ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων, 319, εμφανίζεται στη Γουινέα, ενώ 224 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Σιέρα Λεόνε και άλλοι 129 στη Λιβερία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ο έμπολα σκοτώνει έως και το 90% των ασθενών που προσβάλλονται από αυτόν.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο κάθε Κράτος οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες του, αγνοώντας τις εκ του ασφαλούς φωνές του κάθε ψευτοανθρωπιστή.

Αυτό σημαίνει ότι τα σύνορα πρέπει να θωρακιστούν, γιατί ακόμη κι αν απαγορευτούν οι πτήσεις από και προς την Λιβερία, την Σιέρα Λεόνε και οποιαδήποτε άλλη αφρικανική Χώρα ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον έμπολα (όπως άλλωστε έκανε η αεροπορική εταιρεία Asky) κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα της έλευσης λαθρομεταναστών στην Χώρα μας. Αμφιβάλουμε, όμως, κατά πολύ αν οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν το σθένος να κάνουν το αυτονόητο, προστατεύοντας την υγεία και την ζωή όσων διαμένουν στην Χώρα μας.

Η απόλυτη δουλική στάση τους μέχρι τώρα απέναντι σε επαγγελματίες «ανθρωπιστές» και εθνομηδενιστές τύπου Μούιζνιεκς και Μάλστρομ αποτελεί οδηγό συμπεριφοράς και για την μετέπειτα στάση τους. Φοβούμενοι μην χαρακτηριστούν ως «ρατσιστές» από τα απάτριδα αυτά στοιχεία δεν θα διστάσουν να αφήσουν «ξέφραγο αμπέλι» τα σύνορα, διακινδυνεύοντας την ζωή εκατομμυρίων κατοίκων της Ελλάδος.

Follow Share:

Post A Comment: 2

Blog

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

Βεβαίως και η Ελλάδα θα θωρακίσει τα σύνορα της, μιας και είναι σοβαρό κράτος!!!... Θα βάλει παντού ταμπέλες, που θα γράφουν: Φύγε από εδώ κακέ έμπολα!!!

這些

Ανώνυμοςείπε...

προληπτικα το λιμενικο θα ψεκαζει με φλιτ τους λαθρο και θα φορουν πανινες μασκες.

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications