Όλοι μας λίγο ή πολύ στη ζωή μας εκτός από καλές αναμνήσεις έχουμε και κακές αναμνήσεις και θέλουμε με κάθε τρόπο να τις διαγράψουμε για να έχουμε μια λιακάδα στο μυαλό μας.
Έρχεται λοιπόν σήμερα η επιστήμη να μας πει ότι όντως η τεχνολογία με τις δυνατότητες που έχει ότι μπορεί να διαγράψει τις αναμνήσεις μέσα από το μυαλό μας
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια κατάφεραν να «πειράξουν» τον εγκέφαλο των πειραματόζωων, δημιουργώντας τους ψεύτικες αναμνήσεις, ή διαγράφοντας κάποιες από τις παλιές.Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόμπερτ Μάλινοου, εμφύτευσαν οπτική ίνα στον εγκέφαλο των πειραματόζωων, κάνοντας τους μικρά ηλεκτροσοκ και ρίχνοντας τους δέσμες φωτός. Μετά από λίγο σταμάτησαν τα ηλεκτροσόκ, αλλά όταν έπεφτε δέσμη φωτός τα ποντίκια ένιωθαν τον φόβο.
Στη συνέχεια, αφού δημιούργησαν τη συγκεκριμένη ανάμνηση, κατάφεραν να εντοπίσουν στους εγκεφάλους των ποντικών τις νευρικές συνάψεις που συνέδεαν το αίσθημα φόβου με το οπτικό ερέθισμα, τις αποδυνάμωσαν και τα ποντίκια έπαψαν να νιώθουν φόβο με το φως.
Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές, στο μέλλον μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάϊμερ.
Λέτε η επιστήμη να έφθασε στο ρόλο του πνευματικού που μέσω του μυστηρίου της Εξομολόγησης ο Κύριος διαγράφει τις αμαρτίες μας ; Ο χρόνος θα δείξει. Λέτε η επιστήμη να προχωρήσει παραπάνω και εκτός από αναμνήσεις να διαγράψει και συναισθήματα. Τότε πως θα μετατραπεί ο άνθρωπος από λογικό ον και συναισθηματικό σε αντικείμενο και παγωμένο πράγμα ; Ο Θεός ξέρει.
Πάντως για το ότι μένουν τυπωμένες βαθιά μέσα στο μυαλό μας καλές αλλά και κακές αναμνήσεις μέσα στο μυαλό μας είναι δείκτες που μας διδάσκουν στη ζωή μας στο να μην κάνουμε θανάσιμα λάθη από κακές αναμνήσεις αλλά να κάνουμε ότι καλύτερο μέσα από τις καλές αναμνήσεις
0 comments
Δημοσίευση σχολίου