Οι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τα πάντα, όμως μέχρι τι είναι ικανοί να εξηγήσουν; Πόσα έχουν εξηγήσει από το μη ορατό πεδίο; Είναι δύσκολο το μη ορατό και μη απτό αλλά υπάρχον, να εξηγηθεί με τα σημερινά επιστημονικά μέσα; Μόνο ένα πράγμα μπορεί να χειριστεί και να μελετήσει αυτούς τους χώρους... η ψυχή του ανθρώπου.
Το τρίτο μάτι δεν είναι όργανο του σώματος και δεν μπορεί να μετρηθεί, ούτε επιδέχεται πειραματισμό. Το τρίτο μάτι είναι όργανο της ψυχής, είναι ψυχοπνευματικό όργανο, εργαλείο και διαχειριστής του αόρατου.
Ποιοι το διαθέτουν;
Όλοι οι άνθρωποι. Όμως για να μπορέσει κάποιος να δει μέσω αυτού χρειάζεται είτε να έχει το χάρισμα, είτε να ασκηθεί για να μπορέσει να το ανοίξει.
Τι βλέπεις μέσω του τρίτου οφθαλμού;
Το αόρατο, το άϋλο, το Ουράνιο, αλλά και το σκοτεινό ας μην το ξεχνάμε αυτό. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.
Το άνοιγμα του Τρίτου Ματιού, έχει άμεση σχέση με το 6ο τσάκρα. Το ψυχικό τσάκρα, που βρίσκεται στο κέντρο του μετώπου πάνω από τα φρύδια. Είναι στενά συνδεδεμένο με το (κωνοειδή αδένα). Την επίφυση που είναι αδρανοποιημένη στους περισσότερους ανθρώπους. Θα μπορούσαμε να πούμε, πως είναι η (έδρα της ψυχής), όπου το μυαλό και το σώμα συναντιούνται.
Η μελέτη της δομής του ανθρώπινου εγκεφάλου συνεχώς προχωράει και δίνει νέα στοιχεία για τη λειτουργία του. Πρόσφατο άρθρο του περιοδικού "Science" υποστηρίζει ότι μια περιοχή ακριβώς πίσω απ' το κούτελό μας, είναι υπεύθυνη για την αντίληψη των επιμέρους τόνων ενός μουσικού κομματιού.
Το άρθρο ήταν αποτέλεσμα μιας μελέτης ερευνητών του πανεπιστημίου του "Dartmouth", οι οποίοι εκτέλεσαν ένα μουσικό πείραμα σε 8 εθελοντές, καταγράφοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου τους με τη μέθοδο απεικόνισης (FMRI). Η μουσική που άκουγαν περιείχε και τα 24 μείζονα και ελάσσονα μουσικά κλειδιά ακολουθώντας μοτίβα δυτικής μουσικής. Η γεωμετρική απεικόνιση αυτής της μουσικής είχε ουσιαστικά σπειροειδή μορφή. Όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του κομματιού, παρέμβαλλαν στο βάθος ένα διαφορετικό μουσικό όργανο που δεν κολλούσε, κατέγραψαν ότι αυτή η συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου πίσω απ' το μέτωπο εντοπίζει τη διαφορά και το φάλτσο.
Αυτή η περιοχή ακολουθούσε τη μουσική και ανίχνευε τους διάφορους τόνους και καθώς δηλώνουν οι επιστήμονες, «αυτή η περιοχή είναι που παρεμβαίνει για την αλληλεπίδραση μεταξύ συναισθηματικών και μη - συναισθηματικών πληροφοριών και αυτή είναι με την οποία αφομοιώνουμε τις πληροφορίες γενικότερα». Η επιστήμη, πλησιάζει σε κάποια εγκεφαλική λειτουργία που συνδέεται μ' αυτό που κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί ονόμαζαν "Τρίτο Μάτι", το όργανο της 6ης αίσθησης και της σοφίας.
Το Τρίτο μας Μάτι είναι ουσιαστικά μια τυφλή υπόφυση στο μέτωπό μας, που κατά την Ιατρική επιστήμη δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται για κάτι που η πεπατημένη επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τον ρόλο του. Από αρχαιοτάτων χρόνων όμως, οι Μύστες κάθε λαού το συνέδεσαν με την διαίσθηση και το χαρακτήρισαν ως η όραση της διαίσθησης, η σύνδεσή της με τον έξω κόσμο. Εξ' ου και το όνομά του.
Αυτό όμως το μάτι για να λειτουργήσει κατά βούληση και όχι αυθαίρετα, θέλει εξάσκηση. Δεν είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεται την προσοχή μας, την επιμονή μας και πάνω απ' όλα τον σεβασμό μας. Επίσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε μάθει πρώτα να χαλαρώνουμε, να οραματιζόμαστε, να διαλογιζόμαστε και να νιώθουμε το σώμα μας.
Σας παραθέτω κάποιο τρόπο εξάσκησης, τον οποίο διάλεξα προσεχτικά και τον οποίο δοκίμασε μια φίλη και όπως είδα την βοήθησε πολύ, χωρίς να της δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν ασκήσεις, που ναι μεν έχουν δυνατά και γρήγορα αποτελέσματα, αλλά εάν δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε την εμπειρία να χειριστούμε τα εργαλεία της ψυχής, μπορούν να αποδειχτούν ιδιαίτερα επίπονες και οδυνηρές.
Άσκηση 1η
Για αρχή, ξεκινάμε με μια πολύ απλή άσκηση που θα μας διδάξει, αφ' ενός να αισθανθούμε το τρίτο μάτι και αφ' ετέρου να το (ανοίγουμε) και να το (κλείνουμε) κατά βούληση.
Κάθισε κάπου ήσυχα και άνετα, με απαλό φωτισμό που να μην κουράζει. Κλείσε τα μάτια σου και χαλάρωσε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για να σε βοηθήσουν στην χαλάρωση. Τώρα προσπάθησε να αισθανθείς το τρίτο σου μάτι.
Βρίσκεται κάπου στην μέση του κούτελού σου (μερικοί το έχουν χαμηλά, κοντά στην βάση της μύτης, άλλοι το έχουν ακριβώς στο κέντρο του κούτελου, άλλοι λίγο πιο ψηλά). Εάν συγκεντρώνεσαι σωστά, θα νιώσεις μια ελαφριά φαγούρα ή μια πολύ ελαφριά πίεση, ένα κρυωματάκι ή λίγο περισσότερη ζέστη, θα νιώσεις κάτι διαφορετικό κάπου στο κούτελό σου. Η αίσθηση διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα βρεις την δική σου όταν προσπαθήσεις. Μόλις νιώσεις αυτό το κάτι διαφορετικό, συγχαρητήρια εντόπισες το που βρίσκεται το τρίτο σου μάτι και το ενεργοποίησες συνειδητά!
Δοκίμασε να ακουμπήσεις το σημείο με το δάχτυλό σου και θα νιώσεις να σε ενοχλεί ή ακόμα και να σε πονάει ελαφρά περίπου όπως όταν ακουμπάς το δάχτυλό σου στα κανονικά σου μάτια. Αυτό σημαίνει ότι το τρίτο μάτι σου είναι ανοιχτό.Έχοντας κλειστά τα κανονικά σου μάτια, οραματίσου το τρίτο σου μάτι. Για αρχή, μην κρατάς πολύ την εικόνα στο νου σου έχοντας ανοιχτό το τρίτο μάτι! Μόλις δεις-οραματιστείς το τρίτο σου μάτι, οραματίσου το να κλείνει. Όταν πράγματι θα κλείσει, η αίσθηση που είχες στο κούτελο θα σταματήσει και αν βάλεις το δάχτυλό σου επάνω, δεν θα σ' ενοχλεί.
Εξασκήσου σ' αυτό το άνοιξε-κλείσε για αρχή... Όταν το καταφέρεις επανειλημμένα χωρίς χρονοτριβές και κούραση, δοκίμασε πάλι το ίδιο αλλά αυτή τη φορά με ανοιχτά τα κανονικά σου μάτια. Όταν το καταφέρεις κι αυτό, εξασκήσου αρκετά, μέχρι να είσαι σίγουρος/η ότι το ελέγχεις. Μην προχωρήσεις στην επόμενη άσκηση, εάν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος/η ότι το ελέγχεις!
Άσκηση 2η
Το επόμενο βήμα είναι λίγο πιο δύσκολο και ίσως σε τρομάξει... Θα πρέπει όμως να θυμάσαι συνέχεια πως ότι κι αν δεις, ότι κι αν αισθανθείς, είναι δικά σου πράγματα κλειδωμένα στο υποσυνείδητο, που τώρα βρήκαν διέξοδο. Λάβε θέση χαλάρωσης όπως συνήθως και κλείσε τα μάτια σου. Άνοιξε το τρίτο σου μάτι κι αυτήν την φορά, συγκεντρώσου στο κέντρο του. Άφησέ το ελεύθερο να ελευθερώσει ότι έχει μέσα του. Προσπάθησε να μην αφήσεις την λογική σου να αναμιχθεί. Θ' αρχίσουν να βγαίνουν ένα σωρό πράματα, σχήματα, χρώματα αλλά κυρίως συναισθήματα. Πολύ έντονα συναισθήματα.
Μην αφεθείς πολύ ώρα. Μόλις αισθάνεσαι ότι αρχίζεις να καταβάλλεσαι από τα συναισθήματα, κλείσε αμέσως και μην ξαναπροσπαθήσεις για το υπόλοιπο της ημέρας. Κάνε το ίδιο για όσες μέρες θέλεις, όχι όμως πάνω από 1 φορά την μέρα. Κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας, μην χρησιμοποιείς καθόλου το τρίτο σου μάτι. Θα το ανοίγεις μονάχα για την άσκηση. Θα ξέρεις ότι δεν χρειάζονται άλλες μέρες, όταν φτάσεις να το ανοίγεις και να μην βγαίνει πια τίποτα από μέσα.
Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι διπλός:
1 - Να αδειάσεις την αποθήκη σου. Η διαίσθησή σου αποθηκεύει πράγματα καθημερινά και τα συσσωρεύει στο υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος όγκος, έρχεται από τα όνειρα. Μ' αυτήν την άσκηση, κατά κάποιο τρόπο αδειάζεις και καθαρίζεις αυτήν την αποθήκη, ώστε να δώσεις καθαρό και ανεπηρέαστο χώρο σε νέα ερεθίσματα.
2 - Να ενεργοποιήσεις το τρίτο σου μάτι. Είναι κάτι σαν ξεσκούριασμα. Δεν πρέπει να κάνεις αυτό το ξεκαθάρισμα μια κι έξω, διότι είναι φοβερά εξουθενωτικό (θα το προσέξεις και μόνος/η σου αυτό άλλωστε). Υπ' όψη, πως από την στιγμή που θα καθαρίσεις και μετά, πλέον θα πρέπει να έχεις μόνιμα κλειστό το τρίτο σου μάτι κυρίως όταν κοιμάσαι και να το ανοίγεις μονάχα όταν θέλεις.
Άσκηση 3η
Τώρα πλέον είσαι έτοιμος/η να δεχθείς κατά βούληση ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου. Ξεκίνα με κάτι απλό για εξάσκηση, για το οποίο όμως θα χρειαστείς την βοήθεια ενός φίλου. Ζήτα από τον φίλο σου να μπει μέσα σ' ένα κατασκότεινο δωμάτιο και να κρυφτεί ή να σταθεί απλά όπου θέλει, χωρίς να κινείται καθόλου και χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο. Στην συνέχεια μπες κι εσύ μέσα στο δωμάτιο, στάσου στην είσοδο, κλείσε να μάτια σου και άνοιξε το τρίτο σου μάτι. Προσπάθησε να εντοπίσεις τον φίλο σου, μέσω της όρασης του τρίτου σου ματιού, χωρίς να μετακινείσαι μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησε μάλιστα να διακρίνεις και την στάση που έχει. Άλλη παρόμοια άσκηση, προσπάθησε να κινηθείς μέσα σ' ένα δωμάτιο του οποίου την διαρρύθμιση δεν γνωρίζεις, χρησιμοποιώντας το τρίτο σου μάτι και έχοντας τα κανονικά σου μάτια κλειστά.
Μπορείς να σκεφτείς πληθώρα παρόμοιων ασκήσεων. Εφάρμοσέ τις και όταν θα έχεις έναν ικανοποιητικό βαθμό επιτυχίας, μπορείς να συνεχίσεις με πιο πολύπλοκες ασκήσεις, όπως:
- Δοκίμασε να καταλάβεις ποιοί ή/και πόσοι επισκέφτηκαν ένα δωμάτιο, μέσω του τρίτου σου ματιού (φρόντισε να έχεις έναν τρόπο να επιβεβαιώσεις).
- Προσπάθησε να δεις την αύρα κάποιου, μέσω του τρίτου ματιού.
- Ζήτα από έναν φίλο να κινηθεί αργά, όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και προς όποια κατεύθυνση θέλει μέσα σ' ένα μεγάλο δωμάτιο, και προσπάθησε να παρακολουθήσεις τις κινήσεις του μέσω του τρίτου ματιού και έχοντας τα μάτια σου κλειστά (βοηθάει το να φοράς ωτασπίδες, ώστε να μην ακούς καθόλου την κίνησή του).
- Προσπάθησε να δεις κλειστά τραπουλόχαρτα.
Σκέψου κι άλλες παρόμοιες ασκήσεις και αργότερα μπορείς να εξασκηθείς σε ακόμα πιο περίπλοκα πράγματα, όπως για παράδειγμα το που είναι και τι κάνει την δεδομένη στιγμή ένας άνθρωπος (ή και ζώο ακόμα) που δεν βρίσκεται κάπου κοντά σου (προσοχή στο να μην καταπατάς το δικαίωμα στον απόρρητο και προσωπικό χρόνο του καθενός!)
Όσο περισσότερο εξασκείσαι, τόσο περισσότερα πράγματα θα μπορείς να αντιληφθείς, αλλά μην ξεχνάς να καθαρίζεις το τρίτο σου μάτι τακτικά! (με την 2η άσκηση). Τέλος, θα προσέξεις ότι μερικές φορές, ενώ έχεις κλειστό το τρίτο σου μάτι, νιώθεις ένα γαργάλημα στο σημείο του ή 'κάτι' διαφορετικό. Σ' αυτήν την περίπτωση, άνοιξέ το αμέσως και προσπάθησε να καταλάβεις τι «μήνυμα» προσπαθεί να σου στείλει η διαίσθησή σου.
0 comments
Δημοσίευση σχολίου