ηλιακό μας σύστημα

Κατ 'αρχάς, ένα αντικείμενο που πρέπει να θεωρείται πλανήτης, πρέπει να έχει αρκετή βαρύτητα για να έχει σφαιρικό σχήμα , πρέπει να βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και να έχει καθαρή τροχιά από άλλα αντικείμενα.

Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί πώς ανακαλύπτονται οι πλανήτες. Υπάρχουν 3 βασικοί τρόποι:
Άμεση παρατήρηση: είναι ο εύκολος τρόπος. όταν ένας πλανήτης φαίνεται οπτικά μέσα από ένα τηλεσκόπιο.

Βαρυτική επίδραση: είναι να δούμε την επιρροή της βαρύτητας του ενός σώματος σε ένα άλλο. για παράδειγμα ο Ποσειδώνας, ανακαλυφθεί από τη βαρυτική επίδραση που είχε στον Ουρανό.

Πλανητική διαμετακόμισης: είναι όταν ένας πλανήτης περνάει μπροστά από το μητρικό του άστρο (ή, στην πραγματικότητα, όταν περνά μπροστά από το τίποτα) και αναστέλλει μερικός το φως, που μας επιτρέπει να δούμε την παρουσία του - οι περισσότεροι εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν ήταν μέσω αυτής της μεθόδου.

Ως εκ τούτου, προβλέπουμε ότι υπάρχουν άγνωστοι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν σημαντικοί πλανήτες με μάζα στην Ζώνη Kuiper (περιοχή του ηλιακού συστήματος, που εκτείνεται από την τροχιά του Ποσειδώνα 50 AU (1 AU ισούται με την απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου)).

Το Νέφος του Oort είναι πραγματικά ένα υποθετικό κατασκεύασμα. Αν υπάρχει, είναι στην περιοχή μεταξύ 1-2 έτη φωτός μακριά από τον ήλιο μας. Το σύννεφο βοηθά να δοθούν απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τους κομήτες, αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ή όχι στην πραγματικότητα. Η περιοχή που θα πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η περιοχή μεταξύ της ζώνης Kuiper και του Νέφους του Oort.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άγνωστοι πλανήτες σε αυτή την περιοχή. Στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι στο μέγεθος της Γης. Υπάρχουν σίγουρα πολλοί νάνοι πλανήτες στην περιοχή του ηλιακού μας συστήματος. Από τη σκοπιά αποδεικτικών στοιχείων, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχει πλανήτες πέρα από τη ζώνη Kuiper, αλλά από θεωρητική σκοπιά, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ένας πλανήτης δεν μπορεί να υπάρξει. Ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα θα έχουμε και πάλι εννέα πλανήτες.©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications