Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: και  η  απίθανη άμωμος σύλληψη
Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Στην ιουδαιο-χριστιανική παράδοση, γίνεται πολύς λόγος για την αιτία που οδήγησε την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτό περιλαμβάνει την πεποίθηση ότι η γέννηση του Ιησού από τη Ναζαρέτ είχε συμβεί ως αποτέλεσμα της θεϊκής παρέμβασης από τον Θεό, όπου η Μαρία, η γυναίκα του Ιωσήφ, είχε καταφέρει να μείνει έγκυος και να φέρει στον κόσμο το βρέφος του Ιησού μέσα από μια διαδικασία άμωμος σύλληψης.

Αν και αυτό παραμένει ένα κύριο δόγμα της Χριστιανικής πίστης, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί, χωρίς ερώτηση. υπάρχει αντίληψη όπου η γυναίκα γονιμοποιείται μέσω της σεξουαλικής αναπαραγωγής. παντού στο ζωικό βασίλειο, όμως σε πλάσματα όπως οι αμιφαδες και ορισμένα ερπετά, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Το στοιχείο αυτό είχε αξιοποιηθεί στην πλοκή του μυθιστορήματος του Michael Crichton του Jurassic Park , όπου ένα νησί των δεινοσαύρων είχε καταφέρει να αναπαραγάγει, προτρέποντας έτσι διάσημο δόγμα του Δρ Ian Malcolm, το η ζωής βρίσκει έναν τρόπο.

Παρ 'όλα αυτά, οι ισχυρισμοί της άμωμος σύλληψη εξακολουθούν να υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια, από ελάχιστους ανθρώπους με ελάχιστες και ασήμαντες περιπτώσεις που έρχονται στο φως, που υποστήριξαν ότι μια γυναίκα θα μπορούσε όντως να μείνει έγκυος ακόμα και με την απουσία της γονιμοποίησης. Είναι πραγματικά δυνατών;, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες σφαίρες της τύχης, και αν ναι, πόσο πιθανό είναι ότι θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί;

Η σύγχρονη επιστήμη μας λέει ότι, κατά πιθανότητα, ούτε σφουγγάρια βοηθούν τη σύλληψη, η παρθένο γέννηση είναι περα από κάθε πιθανότητα. Αυτό δεν σταμάτησε τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, οι οποίες συνέχισαν να προκύπτουν. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill που είχε την πρόθεση να μελετήσει τα άτομα που είχαν διατηρήσει την παρθενιά τους στην ενήλικη ζωή συνάντησε κάποια μάλλον απροσδόκητα αποτελέσματα. Περίπου το ένα τοις εκατό μεταξύ των ερωτηθέντων γυναικών, ισχυρίζονται ότι είναι παρθένες, επίσης, ισχυρίστηκαν ότι είχαν γεννήσει παιδιά, χωρίς σύλληψη.  
Οι ισχυρισμοί της παρθενογένεσης ήταν "πιο συχνή μεταξύ των γυναικών που έχουν υπογράψει δεσμεύσεις αγνότητας ή των οποίων οι γονείς είχαν χαμηλότερα επίπεδα επικοινωνίας με τα παιδιά τους για το σ3ξ και την αντισύλληψη" ,

σύμφωνα με την Amy, καθηγητής Βιοστατιστικής στο Gillings Σχολή της Global Public UNC. λέει ότι τα άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν παρθένο γεννήσεις ήταν πιο πιθανό να έχουν πιεστεί από θρησκευτικές αντιλήψεις σχετικά με την εγκυμοσύνη τους, ή είχαν συνολικά μια κακή κατανόηση της σ3ξουαλικής διαπαιδαγώγησης συνολικά, στην ερευνά για την πιθανότητα εγκυμοσύνης μεταξύ των υποτιθέμενων παρθένων φάνηκε να συμμετέχουν πολλά νεαρά αγόρια!, όποτε καμιά από αυτές της έρευνες στατιστικής δεν έχουν σημασία..

η παρθενογένεση , μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ανάπτυξη του εμβρύου που δεν έχει γονιμοποιηθεί (πιθανώς από ένα μέλος του αντίθετου φύλου του είδους) μπορεί να συμβεί σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, δεν έχει γίνει γνωστό να έχει συμβεί πότε, ή ακόμα και να είναι δυνατή,ποσο μάλλον σε ανθρώπους. Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι παραμένει θεωρητικά δυνατό να προκαλέσουν αλλαγές σε εργαστήριο, ίσως μέσω μετάλλαξης, που θα μπορούσε να αλλάξει την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications