κατάφεραν να θεραπεύουν ασθενείς με καρκίνο που δεν είχαν καμία ελπίδα

επικίνδυνη ασθένεια του αίματος

Ρώσοι γιατροί κατάφεραν να θεραπεύουν ασθενείς με καρκίνο που δεν είχαν καμία ελπίδα. Στη Γιούγκρα, μία μικρή πόλη στη Δυτική Σιβηρία, οι τοπικοί γιατροί απαλλάσσουν από τον καρκίνο του αίματος με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων. Από αυτά τα πραγματικά μαγικά κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν οποιαδήποτε άλλα κύτταρα. Για παράδειγμα, κύτταρα ήπατος, οστού ή αίματος.

Πριν τρία χρόνια ο Ντμίτρι Κουντάσκιν έγινε ο πρώτος ασθενής στη Γιούγκρα, στον οποίον πραγματοποίησαν μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Στην ηλικία των 32 ετών του διέγνωσαν μία επικίνδυνη ασθένεια του αίματος. Πιθανότητες για σωτηρία πρακτικά δεν είχε.

Όμως, μετά την επέμβαση πέρασαν ήδη τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα οι γιατροί στη Γιούγκρα πραγματοποίησαν με επιτυχία άλλες 34 μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων. Όλοι οι ασθενείς είναι υγιείς, αν και οι γιατροί δεν κρύβουν, ότι οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός αυτών που χρειάζονται μεταμόσχευση αυξάνεται, λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Υγείας της Γιούγκρα Σεργκέι Σούκιν:

Η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σήμερα είναι η μοναδική μέθοδος παγκόσμια, όχι μόνο στη Ρωσία, η οποία επιτρέπει την επίτευξη καλών αποτελεσμάτων. Το κόστος αυτής της θεραπείας είναι της τάξης των 420000 δολαρίων. Αλλά σε εμάς στη Γιούγκρα όλες αυτές τις επεμβάσεις τις πραγματοποιούμε δωρεάν. Τα χρήματα διατίθενται από τον τοπικό προϋπολογισμό.

Τα βλαστοκύτταρα υπάρχουν σε κάθε οργανισμό. Όταν ο άνθρωπος κοιμάται, αυτά εργάζονται για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών και οργάνων. Αλλά με την αύξηση της ηλικίας αυτά συνεχώς ελαττώνονται. Κατά τη γέννηση στο αίμα υπολογίζεται ένα τέτοιο κύτταρο ανά 10000 άλλα, σε έναν 16χρονο έφηβο – ένα ανά 500000, ενώ σε έναν 50χρονο άνθρωπο – ένα ανά εκατομμύριο.

Με τα βλαστοκύτταρα οι γιατροί στη Γιούγκρα εργάζονται περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Στη γειτονική με τη Γιούγκρα πόλη Χάντι-Μανσίισκ έχει δημιουργηθεί μία τράπεζα βλαστοκυττάρων. Αν χρειαστεί, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά από δεκάδες χρόνια, λέει ο αναπληρωτής διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Βλαστοκυττάρων της Γιούγκρα Σεργκέι Πονομαριόφ:

Φυλάμε περίπου 150 δείγματα αίματος από τον ομφάλιο λώρο. Είναι αίμα υγιών γυναικών, οι οποίες είχαν γεννήσει. Αυτές συμφώνησαν για τη φύλαξη αυτών των δειγμάτων στην τράπεζά μας για μελλοντική χρήση.

Η λήψη βλαστοκυττάρων από το δέρμα, το λιπώδη ιστό, τους θύλακες των τριχών είναι πολύ δύσκολη και ακριβή. Γι’ αυτό πρέπει να διατηρηθεί εκείνο το απόθεμα, το οποίο δώθηκε από τη φύση στον άνθρωπο, που βρίσκεται στο αίμα του ομφάλιου λώρου. Δυστυχώς, ο ομφάλιος λώρος σήμερα καταστρέφεται ως απόβλητα. Ενώ από αυτόν είναι το ευκολότερο να εξαχθούν βλαστοκύτταρα. Και αν ένας άνθρωπος εμφανίσει πρόβλημα με την υγεία του, αρκεί να εισαχθούν αυτά τα κύτταρα στο αίμα του, κι αυτά θα βρουν από μόνα τους το προβληματικό σημείο. Στο 100% των περιπτώσεων θεραπεύουν εκείνον τον άνθρωπο, από τον οποίον αυτά είχαν εξαχθεί κατά τη γέννηση, καθώς και τα αδέρφια του.

 πηγή 

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications