η πιο ακριβή θαλάσσια επιχείρηση στην ιστορία

114,00 τόνων πλοίο βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τοσκάνης τον Ιανουάριο του 2012

Υποβρύχια πλατφόρμα έχει χτιστεί κατά την οποία πλοίο θα κάτσει πάνω, υποδοχές και υποβρύχια καλώδια θα το τραβήξουν όρθια

Δύτες έχουν βάλει 18.000 τόνους τσιμέντου σε σάκους κάτω από το πλοίο για να μην διαλυθεί
32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν χτύπησε σε βράχια στα ανοικτά της νήσου Giglio μετά από κακόγουστο «χαιρετισμό» στους κατοίκους του από τον κυβερνήτη του πλοίου Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τους 4.200 επιβάτες

Το γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, τελικά θα ρυμουλκηθεί την επόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερη και πιο ακριβή επιχείρηση στη θάλασσα.

Μια υποβρύχια πλατφόρμα έχει χτιστεί για να κάτσει το πλοίο όταν τα καλώδια και αλυσίδες το φέρουν σε όρθια θέση

Η τεράστια επιχείρηση, για να τραβήξουν το πλοίο από τον ύφαλο, αναμένεται να ξεκινήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας, καιρού επιτρέποντος, και θα χρειαστούν 10 έως 12 ώρες, με 500 άτομα για το έργο.

 θάλασσα ήρεμη
Υποθέτοντας ότι η θάλασσα είναι ήρεμη, το πλοίο θα πρέπει να τραβηχτεί αργά όρθιο, ώστε να μπορεί να ρυμουλκηθεί

Δεκάδες στροφάλοι και τροχαλίες θα αρχίσουν να γυρίζουν το πλοίο σε όρθια θέση με ρυθμό περίπου 3 μέτρα ανά ώρα. Οι αλυσίδες από χάλυβα βάρους 17.000 τόνων έχουν τυλιχτεί κάτω από το σκάφος για να το τραβήξει το σε όρθια θέση. Δεξαμενές γεμάτες με νερό στην πλευρά που δεν είναι στην θάλασσα θα βοηθήσουν,

Ο μεγαλύτερος φόβος για τους οικολόγους είναι ότι το πλοίο θα διαλυθεί με την τεράστια δύναμη που απαιτείται για την γυρίσει όρθια.

Τα καύσιμα του πλοίου έχουν απομακρυνθεί μήνες από δύτες και εργάτες που δούλευαν 24 ώρες την ημέρα, αλλά οι χημικές ουσίες και τοξίνες από σήψη των τροφίμων και των ποτών παραμένουν.

η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Franco Gabrielli είπε: «Αυτό το μέγεθος της επιχείρησης δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ ξανά .

Τέσσερα μέλη του πληρώματος του Costa Concordia και ο Costa Cruises υπάλληλος της εταιρείας καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τον Ιούλιο, και ο καπετάνιος του πλοίου Francesco Schettino παραμένει σε δίκη για ανθρωποκτονία και προκαλώντας την απώλεια του πλοίου. Ο πλοίαρχος κατηγορείται για εγκατάλειψη του πλοίου πριν το πλήρωμα και επιβάτες διασωθουν. Θυμωμένος ένας της ακτοφυλακής του είπε - «Γύρνα πίσω στο πλοίο, διάολε!" - Έγινε σύνθημα στην Ιταλία μετά το ατύχημα.

απόδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications