Η ιστορία γράφεται από τους νικητές

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, το ημισφαίριο του φεγγαριού δεν είναι ορατό από τη Γη.

Αυτό συμβαίνει γιατί η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από εαυτό της, καθώς κινείται γύρω από τη Γη. Αυτό το ημισφαίριο ήταν κρυμμένο στο ανθρώπινο μάτι μέχρι που το Σοβιετικό αυτόματος ανιχνευτής Luna 3, φωτογράφισε για πρώτη φορά στις 7 Οκτωβρίου 1959.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην αθέατη πλευρά της Σελήνης έχουν βρεθεί ερείπια ενός αρχαίου εξωγήινο πολιτισμό.

με βραβείο Νόμπελ Οικονομικών,ο Joseph E. Stiglitz εξηγεί ότι μεταξύ των πλεονεκτημάτων της παγκοσμιοποίησης περιλαμβάνουν μείωση μιας κατάστασης απομόνωσης που βιώνουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες,και πραγματική δυνατότητα ανταλλαγής μεταξύ αυτών σε μια διεθνή αγορά.

Η παγκοσμιοποίηση επέτρεψε σε πολλές χώρες να αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από ότι στο παρελθόν, έχει προσφέρει ένα μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, πρόσβαση σε ένα βαθμό εξειδίκευσης που μόλις πριν από έναν αιώνα δεν ήταν εφικτό ακόμη και για τις πλουσιότερες χώρες στον πλανήτη. Σε όλα αυτά βοήθησε, χωρίς αμφιβολία, η πρόσβαση σε πηγές πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των πιο ισχυρών,

Internet.για παράδειγμα στο θέμα αυτό είναι πάρα πολλές οι δυνατότητες διασύνδεσης των ενεργητικών πολιτικών για τη βελτίωση των συνθηκών των χωρών που υπόκεινται σε πραγματικούς κινδύνους, όπως οι νάρκες κατά προσωπικού, ή οι εκστρατείες για την ακύρωση των χρεών των φτωχών χωρών. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η παγκοσμιοποίηση έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πλουσίων και φτωχών χώρων , ο αριθμός των φτωχών έχει αυξηθεί δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα. Στην Αφρική, αναπτυξιακά έργα έχουν χτυπήσει άστοχες πολιτικές που έχουν φέρει την δυστυχία σε έναν αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού, ενώ οι άρχουσες ελίτ συσσωρεύουν τον πλούτο υψηλότερα.

" Η ιστορία γράφεται από τους νικητές ".
Ωστόσο σπάνια, έχουν μια ακριβή ιδέα αν αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Υπάρχει και μια άλλη φράση η οποία είναι επίσης μέρος της λαϊκής παροιμίας: «η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία ». Εάν συμφωνήσουμε ότι οι δύο δηλώσεις είναι γενικά σωστές, δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αλλά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι η ιστορία είναι μόνο ότι θα ήθελαν να έχουν κάνει να συμβεί. Με άλλα λόγια, κάτι που απέχει πολύ από το τι πραγματικά . Πολλές φορές θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να ερμηνεύσουν τους νικητές έτσι να αλλάξει τα δεδομένα,σε θέματα που συμβαίνουν ή ακόμη και να δημιουργήσουν από το τίποτα μια ιστορία. Δεν ξέρω αν έχετε δει την ταινία "A Beautiful Mind "με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Η ιστορία αφηγείται τη ζωή του μαθηματικού Τζον Νας, ο οποίος το 1994 κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στα Οικονομικά για τις ανακαλύψεις του σχετικά με τη λεγόμενη « Θεωρία Παιγνίων ».

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής ισχυρίζεται ότι ο Adam Smith ανακάλυψε ότι ο πατέρας της οικονομίας, δεν είχε κανένα λόγο, όταν το 1776 στο βιβλίο του " Ο Πλούτος των Εθνών "περιγράφονται τα βασικά και η διατριβή το θεμέλιο όλης της οικονομικής θεωρίας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία το υψηλότερο επίπεδο της κοινωνικής πρόνοιας δημιουργείται όταν κάθε άτομο επιδιώκει ατομική ευημερία, και τίποτα περισσότερο από αυτό. Αλλά είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι ο Nash ανακαλύπτει ότι μια κοινωνία που μεγιστοποιεί την ευημερία της, όταν κάθε επιμέρους μονάδες της για τη δική του ευημερία, αλλά και να ανεβούμε στα μάτια των άλλων μελών της ομάδας. Δείχνει μια καθαρά ατομικιστική συμπεριφορά σε μια κοινωνία που μπορεί να παράγει μονο ένα είδος « νόμος της ζούγκλας », στην οποία καταλήγει να πάρει λιγότερο από ότι μπορούσε.ο Nash διερευνά τις ανακαλύψεις της Θεωρίας Παιγνίων , ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του '30 από τον Von Neumann και Morgestern, αυξάνοντας την πιθανότητα πολλαπλών επιπέδων ισορροπίας της αγοράς, σύμφωνα με τη στάση που έχουν διαφορετικούς παίκτες, ανάλογα με το αν υπάρχει εξωτερική αρχή στο παιχνίδι, όπως του συνεταιρισμού ή μη συνεργάσιμων, παιχνίδι μεταξύ των διαφόρων παραγόντων. Έτσι ο Nash βοηθά στην παραγωγή όλη θεωρια που περιγράφει την πραγματικότητα όπως πιο ακριβή από την κλασική οικονομική θεωρία του Adam Smith.

Walter Graziano γεννήθηκε το 1960 στην Αργεντινή. Αποφοίτησε ως οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Μέχρι το 1988 ήταν ένας υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας και έλαβε υποτροφίες από την ιταλική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να σπουδάσει στη Νάπολη και την Ουάσιγκτον. Το 1990 που δημοσίευσε το μια ιστορία 2 υπερπληθωρισμού, και το 2001, οι επτά πληγές της Αργεντινής , ένα βιβλίο που έγραφε την οικονομική και πολιτική καταστροφή της χώρας του πριν γίνει. Από το 2001 ο Graziano αφιερώνετε στα θέματα του έργου αυτού. Έγραψε επίσης ένα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο « Ο Χίτλερ κέρδισε τον πόλεμο ", το βιβλίο ασχολείται με την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας δομής και εξουσίας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρώην πρόεδρος Μπους και την οικογένειά του θα γίνει το επίκεντρο της έρευνας του Graziano. ο Μπους είχε την CIA, οι καταστροφικοι επαναλαμβανόμενοι χαρακτήρες σε αυτή την ιστορία. Το κεντρικό θέμα αυτού του βιβλίου είναι η " αγγλο-αμερικανική ελίτ », και δείχνει πώς η ελιτ των ΗΠΑ προέρχεται από τη βρετανική ολιγαρχία αιώνες πριν στην γη.

Στις σχολές των Οικονομικών,σε πολλές χώρες εξακολουθούν να διδάσκουν ότι ο Adam Smith (1723 - 1790), Scottish οικονομολόγος και φιλόσοφος, δεν είναι μόνο ο πατέρας της οικονομίας, αλλά επίσης ήταν σωστος με τις υποθέσεις του για τον ατομικισμό. Επομένως μολύνει την οικονομική θεωρία με ιδεολογικό όραμα, το οποίο καθορίζει σε αυτό το αντίθετο από αυτό που θα πρέπει να είναι μια επιστήμη. Πολλοί από τους καθηγητές που διδάσκουν καθημερινά τους μαθητές της οικονομίας, δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί ότι περισσότερο από μισό αιώνα πριν, κάποιος ανακάλυψε ότι ο ατομικισμός, αντί να οδηγεί σε βελτίωση της ευημερίας μιας κοινωνίας, μπορεί να παράγει ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης γενικών και άτομικων που θα μπορούσε να επιτευχθεί με άλλες μεθόδους πιο συνεργάσιμους.

Οι συνέπειες για την ανθρωπότητα μπορεί να είναι υψηλότερες από ότι σε άλλες επιστήμες. οι συστάσεις οικονομικής, άμεσα ή έμμεσα, αγγίζει τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία θα πρέπει να επιβάλλουν σύνεση, όχι μόνο στην οικονομικούς φορείς και χάραξης πολιτικής, αλλά και εκείνους που πιστεύουν ότι τους συμβουλεύει. Ως εκ τούτου, η ανακάλυψη του Nash για το ψεύδος της θεωρίας του Adam Smith θα πρέπει να είχαν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και έκτακτης ανάγκης στην κοινότητα των οικονομολόγων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό, βέβαια, δεν συνέβη, κυρίως επειδή μόνο μια μικρή ομάδα επαγγελματιών οικονομολόγων το έμαθε, στις αρχές του 1950, του αληθινού βάθους των πορισμάτων του Nash. Θα πρέπει να ζητήσει, για παράδειγμα, η ίδια η παγκοσμιοποίηση ήταν δυνατή στο σημερινό της μέγεθος, στην περίπτωση των ανακαλύψεων του Nash είχαν τον αντίκτυπο που τους άξιζε, αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το είχαν εξαπλώσει .πολλοί από τους οικονομολόγους διάσημοι στον κόσμο, συχνά χρηματοδοτούνται από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και οφείλουν την ύπαρξή τους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες.

μια χώρα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με ένα μεγαλύτερο αριθμό περιορισμών και κρατική παρέμβαση, από ότι χωρίς. Έτσι, μπορεί να είναι απαραίτητο έντονη δραστηριότητα του κράτους στην οικονομία για να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Παλαιότερα εθεωρείτο ότι ο χρόνος ήταν το καλύτερο πράγμα για μια χώρα που ήταν όσο το δυνατόν λιγότερα περιορισμοί στη λειτουργία της πλήρους οικονομικής ελευθερίας. Λοιπόν, Lipsey και Lancaster κατέρρευσε πάνω από μισό αιώνα πριν, την προκατάληψη. Ως άμεση συνέπεια, επανεμφανίζονται στο προσκήνιο θέματα όπως εισαγωγικούς δασμούς των εμπορευμάτων, των εξαγωγικών επιδοτήσεων και ορισμένους κοινωνικούς τομείς, διαφορετικούς φόρους, οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων, των δημοσιονομικών κανονισμών, και ούτω καθεξής.

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications