επέμβαση Συρία

Για την αποφυγή μιας ένοπλης επέμβασης ξένων δυνάμεων στη Συρία... προσεύχεται ο καθολικός επίσκοπος του Χαλεπίου, Αντουάν Αουντο, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει τον κίνδυνο ενός παγκόσμιου πολέμου

Μάλιστα η εφημερίδα του Βατικανού επέκρινε την έλλειψη «σύνεσης» από την πλευρά των Δυτικών που εξετάζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ερωτηθείς από το Radio Vatican για τα σενάρια στρατιωτικής επέμβασης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο επίσκοπος Αουντο σημείωσε: «αν υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, αυτό θα σημάνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, έναν παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει εκ νέου αυτός ο κίνδυνος. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά».

«Ελπίζουμε ότι η παρέμβαση του πάπα υπέρ ενός πραγματικού διαλόγου μεταξύ των διάφορων αντιμαχόμενων πλευρών για να βρεθεί μια λύση, θα μπορέσει να είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν όπλα και να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν, να συζητήσουν», πρόσθεσε ο καθολικός ιερέας, που είναι επίσης πρόεδρος της οργάνωσης αρωγής Caritas Συρίας.

Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L' Osservatore Romano επέκρινε από την πλευρά της σήμερα τις δυτικές κυβερνήσεις. «Οι συζητήσεις για μια ένοπλη επέμβαση των δυτικών χωρών γίνονται ολοένα και πιο επίμονες και ανακόπτονται όλο και λιγότερο από το καθήκον της [επίδειξης] σύνεσης. Διάφοροι εκπρόσωποι των χωρών αυτών δηλώνουν πεπεισμένοι για την βασιμότητα της κατηγορίας της χρήσης χημικών όπλων από τον συριακό στρατό, ένα θέμα για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΟΗΕ», επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει έκκληση την Κυριακή να «σωπάσουν τα όπλα», καταγγέλλοντας «την αύξηση των σφαγών και των ωμοτήτων», ενώ είχε ζητήσει «από τη διεθνή κοινότητα να βρει μια λύση». Στο μεταξύ, τέσσερα βλήματα όλμων έπεσαν σήμερα το απόγευμα στην ιστορική Παλιά Πόλη της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε μια αρμενική εκκλησία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Ιλ Ιχμπαρίγια.

Η Παλιά Πόλη της Δαμασκού, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, έχει γλιτώσει από τις σφοδρές συγκρούσεις που συγκλονίζουν τη Συρία εδώ και δυόμισι χρόνια. Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί πάντως από αδέσποτα βλήματα και μικροσυγκρούσεις. Πολλές άλλες ιστορικές τοποθεσίες της Συρίας έχουν λεηλατηθεί ή καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Στην πόλη Χανασίρ, στην επαρχία του Χαλεπιού, οι αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 53 στρατιώτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, στις συγκρούσεις που έγιναν εκεί σκοτώθηκαν και 16 αντάρτες. Μετά από σφοδρές μάχες, οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Χανασίρ, αποκόπτοντας τον ανεφοδιασμό των κυβερνητικών στρατευμάτων που βρίσκονται στο Χαλέπι. (ΕΘΝΟΣ)

«Όταν αρχίσει το κακό από τη Συρία ν” αρχίσετε να προσεύχεστε…!»

Follow Share:

Post A Comment: 0

Blog

Disqus

O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie,για να διασφαλίσουμε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία,με τη χρήση αυτού του ιστότοπου αποδέχεστε τη χρήση των cookie.Περισσότερα

_ Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications