ΠΡΟΣΟΧΗ στο facebook άρχισαν προσπάθειες προσηλυτισμού




Προσοχή πολύ σημαντικό!!!
Τελευταία όλο ένα και περισσότεροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το facebook προκειμένου να προσηλυτίσουν νέους κυρίως προς διάφορες Αιρέσεις...Πολλές φορές μάλιστα τα μέλη μιας ομάδας ή μιας σελίδας δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται...
Βλέπουν τον Χριστό ή τον Σταυρό ως λογότυπο μιας σελίδας πχ, κάνουν like κι από εκεί και πέρα η
πλύση εγκεφάλου μόλις αρχίζει.
Σελίδες που συχνά ξεπερνούν τις 20 ή τις 50 χιλιάδες κόσμου ανήκουν σε αιρέσεις που κάνουν προσηλυτισμό στους νέους όπως είπαμε και πιο πάνω.
Οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό την απουσία της Εκκλησίας από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Εδώ πρέπει να πούμε ότι πολλοί Μητροπολίτες απαγορεύουν στους κληρικούς τους να έχουν λογαριασμούς στο Facebook με αποτέλεσμα το κενό να είναι μεγάλο.

 
Η Βασούλα με τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ
Ο λόγος γίνεται σήμερα για μια σελίδα του Facebook που παρομοιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποια Βασούλα Ρύντεν ως Αγία και ισάξια των Ευαγγελιστών.
Στην σελίδα παρουσιάζονται αποσπάσματα αφηγήσεων της Βασούλας, από διαλόγους που έχει η ίδια με τον Ιησού και τις αποκαλύψεις που της έχει κάνει.
Πάρτε μια γεύση...
Σε κάποια συνάντηση καταγράφεται ο εξής διάλογος: «Ιησού, νομίζω ότι πρέπει να βιαστούμε. (Ιησούς): Πού; (Βασούλα): Στο ισόγειο, να κοιτάξω το φούρνο. (Ιησούς): Έλα, πάμε. 16 Μαΐου 1987» (Τετρ. 116, σ. 174). Την 1η Οκτωβρίου 1987 η «Βασούλα» γράφει για τον «Ιησού»: «Ήταν σαν να είχε μια ξαφνική ιδέα και σταμάτησε για να μου δείξει τους αστραγάλους μας δεμένους μαζί» (αυτόθι, σ. 272)
Η «ένωση», θα γίνη, βεβαίως, μέσω «του Πέτρου», δηλαδή του Πάπα της Ρώμης: «(Ιησούς): Στο Μήνυμά Μου ζητώ να ενωθούν οι Εκκλησίες Μου. . . . . Διάλεξα τον Πέτρο να είναι ο φύλακάς σας, να σας φυλάει μέσα στην Αλήθεια ως την Επιστροφή Μου, αλλά οι άνθρωποι Με παρήκουσαν. Διαιρέθηκαν ανακηρύσσοντας δικούς τους κανόνες. Αληθινά σάς λέγω, μην ακούτε εκείνους που αντιτίθενται στον Πέτρο, τον Πέτρο των Αμνών Μου, που είναι σήμερα ο Ιωάννης Παύλος Β', γιατί είναι ο εκλεκτός Μου και ο αγαπημένος της Ψυχής Μου. Μην ακούτε εκείνους που τον καταδικάζουν, έχουν πλανηθεί. . . . . . να γυρίσετε όλοι στον Πέτρο και να γίνετε ένα, όπως ο Πατέρας κι Εγώ είμαστε Ένα» (Τετρ. 2940, σ. 45).
Σε διάλογο με τον «Ιησού»: «(Βασούλα): Μπορώ να Σ' ευλογήσω και εγώ; (Ιησούς): Μπορείς. (Βασούλα): Τότε έχε τις ευλογίες μου Ιησού Χριστέ!» (Τετράδια 116, α 77).
Κι αλλού: «(Βασούλα): Του ζήτησα ξανά συγγνώμη και Τον ευλόγησα» (Τετράδια 116, α 195).
Και πιο κάτω: «Σ' αγαπώ Κύριε και Σ' ευλογώ. (Ιησούς): Εμείς, εμάς; (Βασούλα): Ναι Κύριε» (αυτόθι, σ. 280). Σε άλλη συνομιλία: «(Ιησούς): Βασούλα, ευλόγησέ Με και ύμνησέ Με» (Τετρ. 2940, σ. 173). Γι' αυτό φαίνεται ο Χριστός μερικές φορές, από την χαρά Του «χαμογελούσε φανερώνοντας τα λακκάκια του» (Τετρ. 4155, σ. 191).
Το θέμα δεν είναι απλό αφού έχει φτάσει μέχρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να πάρει θέση για την περίπτωση της Βασούλας την οποία έχει χαρακτηρίσει ως Αιρετική.
Κατόπιν αυτού η Βασούλα στράφηκε προς την καθολική Εκκλησία η οποία αφού πρώτα αφουγκράστηκε, στη συνέχεια χαρακτήρισε επίσης ως Αιρετική...
Πλέον η ίδια ή η οπαδοί της προσηλυτίζουν κόσμο μέσα από το διαδίκτυο και το Facebook με σελίδες με τίτλο Αληθινή εν Χριστώ ζωή...
 Η Βασούλα ανάμεσα σε ιερείς όλων τον δογμάτων, δυστυχώς υπάρχουν και μερικοί Ορθόδοξοι...

Αν λοιπόν δείτε εικόνα του Ιησού σε μια σελίδα, θα πρέπει να ξέρετε ότι μπορεί από πίσω να κρύβονται αιρέσεις, και πρέπει να προσέξετε πριν αρχίσετε να διαβάζετε άρθρα, πολύ περισσότερο θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά και οι νέοι...


lougantina

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications